Nettskyen vokser fem ganger så raskt

Analyseselskapene spår en formidabel nettskyvekst de nærmeste årene, i følge IDG.se. Analyseselskapet IDC spår at den årlige veksten frem til 2014 vil være 27 %, minst fem ganger så høy som tradisjonell IT.

Gartner, et annet analyseselskap, spår at bedrifter i løpet av de neste fem årene vil kjøpe nettskytjenster for 112 milliarder dollar, omtrent 720 milliarder kroner.

Begge analyseselskapene forventer at Europa og Asia vil komme i kapp med USA, som i dag står for majoriteten av verdens nettskybruk. I 2014 kommer amerikanske selskaper å stå bak halvparten av alle nettskykjøp, mens Europa vil står for nesten en fjerdedel.

De fremste drivkreftene, i følge IDC, er først og fremst kostnadsfordeler og fleksibilitet.
– Men de CIO-ene som har medvirket i våre undersøkelser er også tydelige med å understreke utfordringer i forbindelse med sikkerhet, tilgjengelighet og integrasjon, sier IDC-analytiker Frank Gens.

Gartners analytiker Ben Pring ser en tydelig forskjell i CIO-ers forhold til nettskytjenester i dag sammenlignet med ett år siden. Da var bedrifter først og fremst opptatt av å kjøpe enkelstående tjenester i nettskyen. I dag er man mer opptatt av hvordan deres IT-miljø skal se ut og fungere i lys av at stadig flere og bedre nettskyalternativer blir tilgjengelig i markedet.

Dette er også noe vi opplever blant våre kunder i TeleComputing som benytter våre nettskytjenester. De ønsker først og fremst en sikker og komplett IT-leveranse som ivaretar alle deres IT-behov. Kjøp av enkeltstående nettskytjenester er ikke nødvendigvis fleksibelt eller kostnadseffektivt for bedriften hvis de allikevel har andre applikasjoner/dataløsninger eller har integrasjonsbehov som ikke er ivaretatt vis-a-vis enkeltstående nettskytjenester.

Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

%d bloggers like this: